Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз със свинско и гъби в тенджера

Ориз със свинско и гъби в тенджера

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167702
Ориз със свинско и гъби в тенджера
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
09/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Искате ли заедно да сготвим вкусна свинска гозба в тенджера, много е лесно?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • гъби - 500 г
  • ориз - 1ч.ч
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 100 г
  • вино - 1 ч.ч
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на хапки. В дълбока тенджера го слагаме да се пържи, когато промени цвета си добавяме виното, сол и 1 ч.ч вода.

Задушаваме месото под капак заедно с гъбите, които сме измили и нарязали. Готвим до пълна готовност на месото.

Обелваме, нарязваме лука и чесъна на ситно и ги добавяме към месото и гъбите, бъркаме.

След като омекне лукът и е извряла водата, добавяме ориза( 1 ч.ч) и вода (5 ч.ч).

Варим до пълна готовност на ориза, като бъркаме периодично, за да не се захване за дъното.

След като е готов, добавяме чубрицата и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: