Свинско с ориз и гъби

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Свинско с ориз и гъби
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Малко гъби само добавете и класическата рецепта за свинско с ориз обогатете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • свински бульон - 3 ч.ч.
  • гъби - 250 г, 1 тарелка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • чили - на прах по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на кубчета и го слагаме да ври за около 30 минути или 50 мин на слаб огън. Като заври, слагаме 1-2 листенца дафинов лист.

Нарязваме лука и чесъна на кубчета, гъбките - на парченца, и ги слагаме в нагрят тиган с мазнина да ги запържим леко. Овкусяваме с подправките.

След около 6-7 минутки добавяме и ориза и разбъркваме за около още 2 мин.

В подходяща тава слагаме мазнина, след това ориза със зеленчуци и гъби.

Сипваме и свареното месо отгоре, овкусяваме с подправките и заливаме с 3 ч.ч. от бульона нашето свинско с ориз.

Слагаме да печем свинското с ориз и гъби на умерена загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 мин до готовност.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: