Начин на приготвяне
Нарязваме свинското месо на кубчета и го слагаме да ври за около 30 минути или 50 мин на слаб огън. Като заври, слагаме 1-2 листенца дафинов лист.
Нарязваме лука и чесъна на кубчета, гъбките - на парченца, и ги слагаме в нагрят тиган с мазнина да ги запържим леко. Овкусяваме с подправките.
След около 6-7 минутки добавяме и ориза и разбъркваме за около още 2 мин.
В подходяща тава слагаме мазнина, след това ориза със зеленчуци и гъби.
Сипваме и свареното месо отгоре, овкусяваме с подправките и заливаме с 3 ч.ч. от бульона нашето свинско с ориз.
Слагаме да печем свинското с ориз и гъби на умерена загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 мин до готовност.
Бон Апети!