Начин на приготвяне
Измийте добре ориза и го сложете в подходящ съд за варене.
Залейте го с водата, добавете 2 с.л. зехтин и го сложете да се свари до пълна готовност.
В края на готвенето /оризът трябва да е омекнал/, овкусете с хималайска сол и щипка индийско орехче.
Почистете праза и гъбите и ги нарежете на подходящи парчета.
Сложете ги в тава за печене и добавете свинските късчета. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.
Поръсете със зехтин и изпечете до златист загар, като разбърквате от време на време.
Сервирайте кафявия ориз, гарниран с печени свински късчета, праз и гъби.
Декорирайте с перца от див лук.
Кафявият ориз със свинско и гъби е много вкусен.