Начин на приготвяне
Соевото мляко се затопля леко и в него се разтваря маята. След това се прибавят хималайската сол, кафявата захар и зехтинът. Разбъркват се. След това се прибавя постепенно брашното от грахам.
Замесва се меко тесто. Маслините се нарязват на малки парчета. След като тестото е готово, се разстила леко и се прибавят нарязаните маслини и подправките. Тестото се омесва още малко, за да се разпределят равномерно маслини и подправките.
След това готовото тесто се оставя да втаса за около половин час. След като втаса тестото, се замесва отново и се оформя на топка. Оформената пита се слага в тава, която е предварително застлана с хартия за печене.
Отново се оставя да втаса за около 15-20 минути. След като е втасала питата втори път, се правят няколко разреза. Питата от грахам и подправки се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
След като е готова питата, се вади от фурна и се напръсква леко с вода. Оставя се завита за около 10-тина минути.