Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия с чушки и домати

Печена скумрия с чушки и домати

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Печена скумрия с чушки и домати1 / 2
11/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г
  • чушки - 500 г печени
  • люти чушки - 1 - 2 бр. по желание
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лимонов сок - сока на 1 лимон
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата добре и я измиваме. След това я нарязваме на порции, посоляваме я и я заливаме с лимоновия сок и така я оставяме да престои за 1 час в хладилника.

Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязания лук, настърганите домати и нарязаните на парчета чушки.

Така приготвената смес поставяме в тавичка, заедно с лютите чушки, чесъна, виното и подправките. Отгоре нареждаме рибата, а върху всяко парче слагаме по малко масло.

Печем ястието в умерена фурна за около 30 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: