Начин на приготвяне
Отделяме белтъците и ги разбиваме с пудрата захар.
Добавяме какаото и на тънка струйка при непрекъснато разбиване прибавяме жълтъците.
Пресяваме брашното и прибавяме бакпулвера и ванилията. Разбъркваме до хомогенна смес.
В четвъртита тавичка върху хартия за печене изсипваме сместа. Печем на затоплена на 200 градуса фурна за около 10 -12 минути.
В купа разтопяваме на водна баня маслото и добавяме изварата, пудрата захар и ванилията. Разбиваме с миксер до гладка смес.
Върху навлажнена кърпа изваждаме изпечения блат и внимателно отстраняваме хартията за печене. Навиваме на руло заедно с кърпата и оставяме да се поохлади.
Развиваме охладеното руло и намазваме равномерно с масления крем. В средата намазваме със сладко от ягоди (или сладко по избор), и пак завиваме на руло. Оставяме в хладилник да се стегне рулото за 10 минути.
На водна баня разтапяме шоколада. Готовото и стегнато руло вече обливаме с разтопения шоколад и украсяваме по свой вкус.
Оставяме на студено да стегне шоколада. Добър апетит!