Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Тилапия на фурна с картофена салата

Тилапия на фурна с картофена салата

Тилапия на фурна с картофена салата2 / 2
11/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Риба с картофена салата - най-вкусното предложение за обяд, което ще получите днес"

Необходими Продукти

  • за рибата
  • риба - 4 филета тилапия
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • за салатата
  • картофи - 500 г
  • праз - половин стрък
  • лимонов сок
  • олио - малко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тилапията е вид бяла риба, която, освен че е много вкусна, е и лесна за приготвяне.

Измиваме и подсушаваме много добре рибните филета. Подреждаме ги върху дъска/плато и се поръсват със сол, която се втрива в тях. Обръщаме ги и повтаряме процедурата.

В тавичка постиламе кухненска хартия и нареждаме рибата. Поливаме с малко лимонов сок (за по-екзотична и сладка нотка може да добавим и малко портокалов). Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути.

Докато филетата се готвят, се заемаме с картофената салата. Обелваме половин килограм картофи и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги да се сварят до готовност, но внимаваме да не омекнат твърде много и да се разпаднат.

Прецеждаме ги в цедка/гевгир и поливаме със студена вода в продължение на минута. След като ги изтръскаме добре от водата, прехвърляме картофите в подходяща купа.

Добавяме нарязаният на полукръгчета праз и овкусяваме със сол, черен пипер, олио и лимонов сок. Разбъркваме добре и докато изваждаме рибата, оставяме за няколко минути салатата – да си „отпочине“ и да поеме от вкусовете.

Поднасяме филетата топли и гарнирани с картофите. Да не забравим и лимонов сок/лимон да има на масата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: