Малай с пудра захар

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
681
654
3
11/03/2017
"Лесен за приготвяне и двойно по-лесен за изяждане румънски кекс - няма как да откажете такова предложение"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 448
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме.

Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме яйцата и разбъркваме с вилица.

Добавяме тази смес към купата и разбъркваме. Прибавяме солта и олиото на тънка струйка. Разбъркваме всичко до еднородна смес. Натрошаваме сиренето и го добавяме последно.

Разбърква всичко и изсипваме в намазана с олио и посипана с царевичен грис форма за кекс. Печем в загрята на 170 градуса фурна до пълна готовност.

Проверяваме с клечка дали се е изпекло достатъчно. Вадим го от формата и режем на парчета. Поръсваме с пудра захар с цедка.

Рецептата е на кулинарката Бети от блога Вкусно с Бети. Много сполучлива рецепта е!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар