Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Малай с пудра захар

Малай с пудра захар

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Малай с пудра захар
Снимка: Veselina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лесен за приготвяне и двойно по-лесен за изяждане румънски кекс - няма как да откажете такова предложение"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. малки
  • брашно - 6 ½ с.л.
  • царевичен грис - 3 ½ с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 75 мл
  • захар - ½ с.л.
  • сирене - 125 г
  • сода бикарбонат - ½ с.л.
  • олио - за намазване на формата
  • царевичен грис - за намазвана на формата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме.

Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме яйцата и разбъркваме с вилица.

Добавяме тази смес към купата и разбъркваме. Прибавяме солта и олиото на тънка струйка. Разбъркваме всичко до еднородна смес. Натрошаваме сиренето и го добавяме последно.

Разбърква всичко и изсипваме в намазана с олио и посипана с царевичен грис форма за кекс. Печем в загрята на 170 градуса фурна до пълна готовност.

Проверяваме с клечка дали се е изпекло достатъчно. Вадим го от формата и режем на парчета. Поръсваме с пудра захар с цедка.

Рецептата е на кулинарката Бети от блога Вкусно с Бети. Много сполучлива рецепта е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: