Начин на приготвяне
Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
Междувременно загрейте олиото. Добавете каймата, разбърквайте и мачкайте докато стане на трохи и се позапържи за около 15 мин.
Нарежете лука, морковите и чесъна на ситно. Прибавете ги към каймата и овкусете със смлян черен пипер. Гответе до омекване на зеленчуците около - 10 мин. Добавете в сместа сос Уорчестър и доматеното пюре.
Пържете около 5 мин и налейте виното. Разбъркайте хубаво и добавете телешкия бульон. Гответе докато течността се изпари. Добавете подправките, разбъркайте и изсипете в тава за печене.
Сварените картофи намачкайте. Докато са още топли добавете маслото и млякото.
Подправете със сол и черен пипер. Добавете жълтъците и разбъркайте до хомогенност. Разпределете картофеното пюре върху сместа с каймата.
Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути или докато пюрето се зачерви. След като се изпече, оставете овчарския пай да изстине, за по-лесно нарязване на парчета.
Овчарският пай с червено вино е готов.