Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай с червено вино

Овчарски пай с червено вино

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Овчарски пай с червено вино
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Традиционният овчарски пай, но в един по-смел и по-апетитен вариант с червено вино"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г (смес от телешка и свинска кайма)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 40 мл
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • червено вино - 50 мл
  • бульон - телешки 100 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за картофеното пюре
  • картофи - 400 г
  • масло - 20 г
  • прясно мляко - 20 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите в подсолена вода.

Междувременно загрейте олиото. Добавете каймата, разбърквайте и мачкайте докато стане на трохи и се позапържи за около 15 мин.

Нарежете лука, морковите и чесъна на ситно. Прибавете ги към каймата и овкусете със смлян черен пипер. Гответе до омекване на зеленчуците около - 10 мин. Добавете в сместа сос Уорчестър и доматеното пюре.

Пържете около 5 мин и налейте виното. Разбъркайте хубаво и добавете телешкия бульон. Гответе докато течността се изпари. Добавете подправките, разбъркайте и изсипете в тава за печене.

Сварените картофи намачкайте. Докато са още топли добавете маслото и млякото.

Подправете със сол и черен пипер. Добавете жълтъците и разбъркайте до хомогенност. Разпределете картофеното пюре върху сместа с каймата.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути или докато пюрето се зачерви. След като се изпече, оставете овчарския пай да изстине, за по-лесно нарязване на парчета.

Овчарският пай с червено вино е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: