Манджа от заешко месо и картофи

А.БорисоваА.БорисоваНовак
12/04/2012
"Приказно хубава манджа за любителите на специалитетите със заешко месо "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 155
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете заешкото да се маринова за 1 нощ в 2 л вода, 500 мл вино, 1/4 л оцет, едро нарязани глава лук и морков, 2 дафинови листа, зърна черен пипер и 2 карамфилчета.

На следващия ден го порцинирайте и го поръсете с прясно смлян черен пипер и сол. Загрейте зехтина в широк съд и запържете равномерно заешкото, след което добавете скълцания чесън и ядки.

Долейте виното и задушете за 5 минути. Добавете сокът от 1 лимон и кората, ригана и долейте малко от маринатата с вода на око. Сложете дафиновите листа, бахара и оставете да се задушава за 30 минути.

След това добавете обелените и нарязани картофи, долейте още малко течност при нужда и оставете да се готвят, докато омекнат.

Накрая добавете сол и черен пипер на вкус. Поднесете порция манджа от заешко месо и картофи и прясно накълцан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар