Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с домати и див чесън

Омлет с домати и див чесън

Омлет с домати и див чесън
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
1
"Не просто омлет, а супер изкушение с лек, но неустоим аромат на див чесън"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • шунка - 40 г
  • домати - 2 с.л. от консерва
  • див чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз - 1 стрък
  • сол - 1 щипка
  • масло - 30 - 40 г
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме шунката на кубчета, дивия чесън и магданоза на дребно и прибавяме към тях 2 с.л. домати от консерва. Разбъркваме ги.

В друг съд разбиваме яйцата с вилица и прибавяме щипка сол, а в чинийка настъргваме кашкавала.

В тиган слагаме бучка масло и като се разтопи и започне да образува пяна изсипваме яйцата. Разклащаме ги, за да се разнесат равномерно по дъното на тигана, след което изсипваме доматите с нарязаните в тях шунка и зеленини.

Леко с дървена лопатка смесваме плънката с яйцата, без много да разбъркваме, само толкова, че да разпределим плънката между тях.

Пържим, като разклащаме тигана напред-назад и леко отделяме и повдигаме краищата с лопатката, за да не залепне омлетът.

Когато омлетът е готов, го поръсваме с рендосан кашкавал, прегъваме го на две и го поставяме в чиния.

Сервираме Омлета с домати и див чесън и хапваме докато е още топъл. Така се усещат най-добре ароматите на масло и пресни зеленини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: