Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд на фурна с картофи

Паламуд на фурна с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Паламуд на фурна с картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
275 мин.
Порции
4
"Вкусна вечеря за минути, която ще хапнете с удоволствие със семейството си!"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг почистен паламуд
  • лук - 500 г малки лукчета, почистени
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • картофи - 700 г
  • олио - 100 мл
  • домати - 4 - 5 пресни или 4 - 5 с.л. доматено пюре
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • лимони - 1 брой
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете паламуда от хриле, вътрешности и червената ивица по гръбнака. Накиснете го за 2-3 часа в смес от 1 л вода и 500 мл оцет с малко сол. След това го изплакнете под течаща вода.

Задушете почистените лукчета в загряното олио, след което добавете целите или разполовени скилидки чесън, долейте виното и дафиновите листа, малко сол и черен пипер, нарязаните ситно домати и скълцан магданоз.

Сложете паламуда в намазнена тава. Около него наредете обелените и нарязани картофи и залейте всички със соса. Върху паламуда може да наредите кръгчета лимон.

Сложете ястието да се пече в предварително загряна на 190-200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
56
42
31
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Краси
Краси
Ето това е добра рецепта
21.02.2017 14:15
1
1