Телешка пържола на тиган

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешка пържола на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Нашето предложение за обяд!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г
  • масло - 20 г
  • бяло вино - 10 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуканата пържола се запържва леко от едната страна. Посолява се.

Другата страна, предварително посолена и панирана в брашно, се пържи до зачервяване. Маха се пържолата от тигана.

В мазнината се слага останалото брашно, което се пържи, докато потъмнее. Гаси се с вино. Като се поизпари, се прибавят вода и сол и се вари.

Получения сос се поднася под пържолата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Опитвала съм кюфтета, но не и пържола не е жилава!
15.05.2016 02:05
2
Ира Пиналева
Ира Пиналева
Уникално!!! Едно голямо благодаря на готвача!!!
За първи път телешките пържоли ми станаха толкова вкусни и сочни.
06.02.2012 22:01
4
2