Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържола на тиган с червен боб

Пържола на тиган с червен боб

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържола на тиган с червен боб
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
15/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Знаете, че като заклети лакомници, не може да устоите на пържола, особено когато е гарнирана с червен боб"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • червен боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 5 с.л
  • мед - 1 ч.л
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е месото да бъде от бут или плешка, от филето става леко по-сухо.

Нарязвате и начуквате пържолите, поръсвате с чубрицата и двата вида пипер. В купичка разтваряте меда с една лъжица вода и разбърквате със соевия сос.

Намазвате пържолите или с ръце хубаво ги обърквате. Пържите ги в тиган на не много силен котлон.

Боба сварявате, но наблюдавате да не се развари и омесвате с лука, овкусявате със олио, сол и оцет. По желание добавяте люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка: