Начин на приготвяне
Пилешкото месо начукайте внимателно с дървено чукче в найлонов плик. Измийте и подсушете.
В дълбока купа поставяйте пържолите една по една, като овкусявате със сол и пипер, пръскате със соев сос, поливате със сока от изцедения лимон и зехтин, помежду им слагате скилидки от наситнения чесън и накрая поливате с виното. Оставяте за няколко часа в хладилник.
Пригответе плънката, като нарежете киселите краставички на жулиени, кашкавала и шунката на около 1 см пръчици и с дължина колкото ще са ролетата. След като са престояли пържолите достатъчно в хладилника, за да поемат ароматите, започнете с приготвянето на руладините.
Вземете пържола, поставете с кожата надолу, постелете парче бекон върху нея, върху него парче топено сирене, парче шунка, до него парче кашкавал, краставички, няколко зелени маслини, завийте като руло.
Забодете на няколко места пилешкото руло с клечки за зъби и поставете в намазнена тавичка, покрита с хартия за печене. Пригответе по същия начин и завийте останалите пържоли.
След като са подредени в тавичката, поръсете с пушения червен пипер, поръсете обилно със сусама, внимателно около тях налейте гъбения бульон, завийте с фолио и печете около час в началото на висока температура, а после намалете фурната но 180 градуса.
След час извадете тавата, отстранете фолиото и допечете до приятен загар на месото и изпичане на сусама.
Поднесете Пилешките ролета с богата плънка и със сусам с подходяща и любима гарнитура, в случая аз със свежа зелена салата и мнооого бяло вино! Вкусно да ви е! Наздраве!