Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Питка с богата плънка

Питка с богата плънка

Питка с богата плънка
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
14
"Не се чудете какво да сготвите - с тази богата пита друго ядене не ви трябва"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 суха на Йоткер
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • за плънката
  • луканка - 300 г
  • маслини - 15 бр.
  • сирене - 200 г
  • лютеница - 1/2 кутия
  • яйца - 4 бр. сварени
  • чубрица
  • кашкавал
  • риган
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • мляко
  • олио
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята със малко мляко, захар и брашно. Пресяваме брашното и прибавяме всички продукти.

Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса.

Разделяме го на две части и всяка разточваме на кора, която намазваме със лютеница и слагаме от луканката, сиренето, маслините, парченца кашкавал и нарязани на ситно сварени яйца.

Поръсваме със риган и чубрица и навиваме на руло.

Двете рула режем на триъгълници и редим като цвете в дълбока тава.

Втасва питката на топло, след което я мажем със яйцето и посипваме със сусам. Печем в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Е ние не сме чорбаджии но обичаме да си угаждаме или слагам каквото имам в хладилника.
27.05.2016 23:00
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Ваня тази питка с богата плънка е само за чорбаджии с много продукти винаги е по добре
27.05.2016 22:55
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ако имах още продукти бих ги сложила, но нямах хубавото е че всичко може да се сложи.
27.05.2016 21:17
2
Албена Асенова
Албена Асенова
Много богата плънка,не виждам кой не би отказал такава вкусотия.
27.05.2016 20:56
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Чудна е Ванче.Получило се е като навита пица и изглежда разкошно.И е от рецептите,на които можеш да сменяш плънката според настроението :)
27.05.2016 19:27
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В къщи всички бяха очаровани аромата на луканката придава невероятен вкус.
27.05.2016 14:55
1
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много добре приготвена питка и аз съм правила, но не слагам риган и ги бях направила на топчета. Много са вкусни :)
27.05.2016 14:26
1