Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Енчиладас»Енчилади с богата плънка

Енчилади с богата плънка

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Енчилади с богата плънка
Снимка: Ники
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Апетитни енчилади с вкусна плънка - пригответе ги за обяд или вечеря, ще си хапнете сладко, сладко"

Необходими Продукти

  • тортили - 2 бр.
  • бекон - 5 ленти
  • кренвирш - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 бр. зелен
  • царевица - 3 с.л.
  • ементал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • салса сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона и кренвирша нарязваме на парченца.

Чушката и лука също нарязваме на парченца.

В тефлонов тиган капваме капка мазнина и си запържваме бекона.

Добавяме чушката и царевицата, пържим за 3-4 минути. Добавяме нарязания кренвирш, зеления лук и подправки на вкус.

Разбъркваме добре и добавяме настъргания ементал (може да замените с кашкавал).

Щом ементалът се разтопи, добавяме от плънката в намазаните с масло тортила питките и слагаме салса сос.

Свиваме енчиладите и запичаме в тигана.

Поднасяме енчилади с богата плънка топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: