Начин на приготвяне
Сложете плодовете в гевгир да се отцедят. Сложете виното, водата и меда да се сгорещят, но да не завират и след това разтворете вътре предварително сложеният да набъбне във вода желатин.
Сипете тънък пласт от тази смес на дъното на изплакната с вода форма за кекс или торта. Когато се втвърди наредете отгоре ред бисквити. Сипете плодовете, разбъркани с кокоса и след това още желе, като трябва да остане малко за последното заливане.
Отново изчакайте да се втвърди и подредете ред бисквити, след което останалото желе. Сложете за няколко часа хубаво да стегне, след което я извадете от формата, като преди това я потопите за няколко секунди в гореща вода.
Направете украса по желание, като поръсите обилно с натрошени ядки, сушени плодове или друг вид украса.