Какаов сладкиш с фъстъци

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Какаов сладкиш с фъстъци6 / 6
15/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Какаов сладкиш с шоколадова глазура - светът има нужда от още шоколадови вкусотии"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 180 г
  • прясно мляко - 220 мл
  • фъстъчено масло - 100 г
  • брашно - 200 г
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • Глазура
  • фъстъци - 100 г безсолни печени
  • шоколад - 150 г млечен
  • сладкарска сметана - 200 г течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с миксер яйцата и захарта. Прибавя се прясното мляко и фъстъченото масло. Продължа се с разбъркването. Сухите съставки се пресяват през сито / какаото, брашното и бакпулвера/. Добавят се към сместа.

Всичко се разбърква до еднородна смес. Получената смес се изсипва в тавичка, на която предварително дъното ѝ е намазано с масло и поръсено с брашно.

Поставете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете до готовност. Пробвайте дали е изпечен с клечка за зъби. След като изпечете сладкиша го оставете настрана да изстине и пригответе глазурата.

Начупете фъстъците на парчета с различна големина и ги поръсете върху сладкиша. В метален съд поставете течната сладкарска сметана на котлона да заври и добавете начупените парчета шоколад.

Бъркайте до пълното разтапяне на шоколада. Щом сместа стане еднородна я отстранете от огъня и оставете да изстине малко.

Щом започне да се сгъстява я излейте върху шоколадовия сладкиш. Оставете сладкиша в хладилник за няколко чака преди да го консумирате. Нарежете във форма по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: