Начин на приготвяне
В купа се разбиват с миксер яйцата и захарта. Прибавя се прясното мляко и фъстъченото масло. Продължа се с разбъркването. Сухите съставки се пресяват през сито / какаото, брашното и бакпулвера/. Добавят се към сместа.
Всичко се разбърква до еднородна смес. Получената смес се изсипва в тавичка, на която предварително дъното ѝ е намазано с масло и поръсено с брашно.
Поставете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете до готовност. Пробвайте дали е изпечен с клечка за зъби. След като изпечете сладкиша го оставете настрана да изстине и пригответе глазурата.
Начупете фъстъците на парчета с различна големина и ги поръсете върху сладкиша. В метален съд поставете течната сладкарска сметана на котлона да заври и добавете начупените парчета шоколад.
Бъркайте до пълното разтапяне на шоколада. Щом сместа стане еднородна я отстранете от огъня и оставете да изстине малко.
Щом започне да се сгъстява я излейте върху шоколадовия сладкиш. Оставете сладкиша в хладилник за няколко чака преди да го консумирате. Нарежете във форма по желание.