Начин на приготвяне
Нарежете обелените патладжани на малки кубчета и ги запържете в зехтина. Поръсете с чили и разбъркайте. Отделно загрейте нарязания на кубчета бекон в суха тенджера. В отделна мазнина запържете наситненият лук. Обелете и настържете доматите.
Сипете ги в тенджера и ги варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като сос. Загрейте бульона. Върнете тенджерата с лука и бекона на котлона. Сипете ориза и разбъркайте.
Залейте с вино и бъркайте, докато се изпари. Намалете температурата на котлона до умерена. Прибавете 1 ч.ч от врящия бульон. Бъркайте, докато оризът го поеме напълно, след това прибавете следващата чаша.
Накрая смесете с топлия доматен сос. Бъркайте 10 мин. и изключете котлона. Прибавете патладжаните и настъргания пармезан. Разбъркайте и похлупете тенджерата. Оставете ризотото да се задуши за 10 минути, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте.