Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват, може с телена бъркалка. Добавя се млякото с лъжичката сода в него, малко олио, около 30-40 мл. Натрошава се сиренето, ако е доста солено, може да не се добавя сол.
Започваме да слагаме брашното, като сместа се върти с ръка (може и с телената бъркалка), докато се омесят съставките и стане лепкава смес.
В тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с олио, започваме с лъжица да слагаме от сместа.
Оформят се топчета, в средата на които слагаме по малко парченце студено масло и леко притискаме. Печем в предварите загрята фурна на 180°С до придобиване на златист цвят.
Съвет: Можете да замените сиренето с кашкавал или да добавите и от двете заедно. Също така може да ги направите с повече брашно, така ще станат по-оформени топчета.