Печено агнешко бутче с мед

16/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Знаете ли как да приготвите цяло агнешко бутче, така че хем да е крехко, хем сочно? Вижте тази майсторска рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 052
  • Преглеждания за месеца447
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 1 цяло бутче от младо агне
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • розмарин - по желание
  • мазнина - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистеното агнешко бутче в намазнена тава и го посолете. Разбийте до хомогенна гъста каша меда, горчицата, черен и червен пипер, джоджена и др. подправки по желание, като добавите няколко супени лъжици олио и водичка.

С помощта на четка намажете обилно бутчето отвсякъде, покрийте го и оставете да се маринова за 2 часа. След това го намажете отново, долейте малко вода или вино в тавата, покрийте с фолио и сложете да се изпече на слаба фурна за няколко часа. подобни рецепти тук

5 11
4 6
3 7
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

павлина
павлина
01.10.2013 14:10
Ъъъм! Ужасно е вкусно!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв