Начин на приготвяне
Зеленият боб се сварява в подсолена вода, ако имаме буркан, може да ползваме директно него, но трябва да отцедим водата.
Свареният боб се отцежда и след като изстине, се нарязва на парчета и отново прецеждаме. Към него добавяме 1 яйце, нарязания копър и джоджен, черен пипер, сол и царевичното брашно.
Всичко се омесва и се правят кюфтета. Слагаме олиото да загрява в тиган и преди да пържим, потапяме кюфтетата в разбитото яйце. Пържим в сгорещената мазнина и слагаме кюфтетата върху салфетка, за да поеме мазнината.
Декорираме поднос като сложим в средата му домата и краставицата, нарязани по желание.
Подреждаме бобените кюфтета и отстрани правим розички от салатата Снежанка.