Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладката вода със солта и захарта. Прибавят се около 10 лъжици брашно с връхче (препълнени), за да се получи кашичка. Оставя се на топло да втаса за около 30-40 минути.
Добавя се олиото и постепенно се сипва брашното в сместа, докато се бърка. Като се прибави всичкото брашно, се омесва меко тесто и се разделя на 3-4 части, за да се доомеси. Може да се съхранява в хладилник и да бъде използвано по-късно.
В голяма намазнена тава се разстила приготвеното тесто, върху него се подреждат предварително подготвените съставки. Хубавото на домашната пица е, че всичко е в каквото количество искате.
Пъха се във фурната, като малко преди да е готова, се поръсва с подправките, слага се кетчуп или доматено пюре и като се запече, се добавя и кашкавалът.