Вкусен ориз с гъби и бекон

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167702
Вкусен ориз с гъби и бекон
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
17/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Обзалагаме се, че ще изядете този ориз с бекон и гъби по-бързо, отколкото ще го приготвите"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • гъби - 350 г
  • чушка - 1 бр. зелена
  • морков - 1бр.
  • бекон - 200 г
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате морковите и чушката на кубчета. Гъбите се нарязват на филийки и всичко се запържва в олио. След като сте ги запържили, ги изваждате с решетъчна лъжица.

В мазнината се слага свинският бекон, докато се изпържи, маха се с решетъчна лъжица и в мазнината се слага изчистеният и измит ориз. Оризът се бърка, когато стане бял - около 5 мин.

Оризът заедно с бекона и зеленчуците се слага в тава. Добавяме чубрица, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме добре.

Добавя се вода на принципа 3:1, слагаме 3 чаши вода, с която сме измерили ориза.

Слагаме да се пече на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В тази рецепта не се ли запържва и глава лук с останалите зеленчуци? Според мен ще стане още по-вкусно!
14.12.2022 16:19