Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с бекон и гъби

Пене с бекон и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пене с бекон и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ако зависи от нас, всеки ден щяхме да приготвяме от това вкусно пене с бекон и гъби"

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г
  • кайма - 100 г телешка
  • гъби - 100 г печурки
  • лук - 1/2 глава малка
  • чесън - 1 скилидка
  • доматен сос - 150 мл
  • пене - 150 г паста
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона при умерен огън. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в загрятото олио за около 5 мин.

Отстранете бекона от тигана и добавете каймата. Пържете, като бъркате и натискате, докато промени цвета си и стане на трохи около 10 мин.

Добавете лука, гъбите и чесъна. Разбъркайте хубаво и гответе още около 5 мин. Междувременно сложете пастата да се вари. Добавете половината от бекона в тигана при каймата, добавете доматения сос и черпак от водата, в която се вари пастата.

Варете соса около 10 мин. Варете пастата на половина от времето, посочено в указанията на производителя. Отцедете и добавете във врящия сос.

Варете соса с пенето още около 5 мин. до пълното сготвяне на пастата. При необходимост добавете малко от водата, в която е вряла пастата. Накрая поръсете с настърган кашкавал и останалия бекон.

Отстранете тигана от котлона и похлупете с капак за около 5 мин., докато се разтопи кашкавалът.

Пенето с бекон и гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: