Начин на приготвяне
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона при умерен огън. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в загрятото олио за около 5 мин.
Отстранете бекона от тигана и добавете каймата. Пържете, като бъркате и натискате, докато промени цвета си и стане на трохи около 10 мин.
Добавете лука, гъбите и чесъна. Разбъркайте хубаво и гответе още около 5 мин. Междувременно сложете пастата да се вари. Добавете половината от бекона в тигана при каймата, добавете доматения сос и черпак от водата, в която се вари пастата.
Варете соса около 10 мин. Варете пастата на половина от времето, посочено в указанията на производителя. Отцедете и добавете във врящия сос.
Варете соса с пенето още около 5 мин. до пълното сготвяне на пастата. При необходимост добавете малко от водата, в която е вряла пастата. Накрая поръсете с настърган кашкавал и останалия бекон.
Отстранете тигана от котлона и похлупете с капак за около 5 мин., докато се разтопи кашкавалът.
Пенето с бекон и гъби е много вкусно.
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни предложения ни за вкусни макарони на фурна или тази нежна паста с гъби.