Ирландски сладкиш

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36687108
17/04/2012
"Като във всеки уважаващ себе си ирландски сладкиш и в този ще откриете порядъчно количество уиски "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 639
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте пудрата захар с маслото на гладък и пухкав крем и добавете постепенно пресятото брашно със содата, солта, прясното мляко и уискито.

Добре разбийте сместа и я разбъркайте финално със стафидите. Сипете я в намазнена форма или тавичка и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Накрая проверете готовността с клечка за зъби.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Роси
Роси
18.04.2012 18:14
кексът трябва да остане влажен и тежък, но чак суров - не. Увеличете бакпулвера или следващият път го печете на слаба фурна продължително време, може би в това е проблемът
0
0
Анастасия
Анастасия
18.04.2012 13:37
Спазих стриктно рецептата, но не се получи. Кексът въобще не се наду, изпече се отгоре и отдолу, но в средата си остана тесто????
0
0