Начин на приготвяне
Започнете с крема, разбийте сметаната на пухкав крем. Отделно смесете изварата със захарта, портокаловият сок и настърганите корички на портокала, разбъркайте до еднородна смес. Смесете двата вида крем с помощта на шпатула до невероятно вкусен крем.
В купа разбийте яйцето със захарта, добавете солта, разтопеното масло и ваниловата захар. Отделно разтворете маята в прясното мляко и я добавете към яйчната смес. Замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете на топло място да удвои обема си.
Разточете тестото с помощта на точилка на тънка правоъгълна кора.
Намажете обилно кората с течен шоколад и поръсете с канелата равномерно. Нарежете тестото на ленти с помощта на нож за пица, като всяка следваща лента е по-малка с 1 мм от предишната.
Навийте най-широката лента (рехаво не стегнато) на рулце и поставете в средата на малка тава, постлана с хартия за печене. Около него навивате следващата по големина лента и така до техният край.
Поставете тавата във студена фурна и включете на 170 градуса за около 30 минути.
След като се охлади, декорирайте с крем фреш от портокал на ивици или вълнички.