Начин на приготвяне
За крема: Разгряваме половината мляко и добавяме захарта и маслото.
Разбиваме яйцата с брашното и добавяме останалото мляко, от което сме отделили 1 с.л., бъркаме до хомогенизирането на сместа. Прибавяме на тънка струйка яйчената смес към затопленото мляко върху котлона, бъркаме докато се сгъсти достатъчно.
Махаме го от котлона, прибавяме натрошения шоколад и оставяме крема да се охлади.
За тестото: Пресяваме брашното и в средата му правим кладенче, прибавяме маслото, захарта, яйцата и ванилията, омесваме тесто, което не лепне.
Разточваме тестото на кора с дебелина 1 см и режем кръгчета, които поставяме във формички и притискаме към стените, набождаме ги с вилица.
Печем тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути, охлаждаме ги и ги пълним с крема, украсяваме с коктейлна черешка и със затоплен течен шоколад, в който сме разбъркали прясно мляко.
Рисуваме линийки върху крема. Охлаждаме ги в хладилник, покрити за 24 часа.