Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Зеленчукови тарталети

Зеленчукови тарталети

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492371
Зеленчукови тарталети2 / 2
19/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Перфектни за предястие, закуска или събиране с приятели"

Необходими Продукти

  • За тарталетите
  • картофи - 1.500 г
  • лук глави - 2 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • девeсил - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за намазване
  • За пълнежите
  • моркови - 1 бр.
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 ч.л.
  • маслини - 15 бр.
  • червена чушка - 2 бр., печена
  • домат - 1 бр. малък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите с кората в подсолена вода. Обелете и ги намачкайте на пюре, като прибавите ситно нарязаният лук, девесил, черен пипер, яйце и сол. Размесете всичко добре и приберете в хладилника поне за час.

През това време си подгответе пълнежите. Настържете моркова и го полейте с 1 ч.л. слънчогледово олио. Добавете щипка сол, щипка кимион и щипка червен пипер. Разбъркайте добре и оставете морковчето да се маринова.

Обезкостете и накълцайте ситно маслините. Обелете и нарежете чушките на малки кубчета. Обелете и нарежете на ситни кубчета и домата.

С четка намазнете силиконови формички за тарталети /или мъфини/.

Намажете и ръцете си с олио и оформете малки топчета от картофената смес. Поставете ги във формичките и леко натиснете в центъра да се образува кладенче.

Запечете на 200 градуса, докато покафенеят ръбчетата, и напълнете всяка тарталета с различна плънка. Печете още няколко минути, докато плънката се глазира.

Внимание: Тарталетите се вадят от формичките само след като са напълно изстинали, иначе има опасност да се счупят. За любителите на силни вкусове поднесете с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: