Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с царевично брашно и кашкавал

Мъфини с царевично брашно и кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Мъфини с царевично брашно и кашкавал3 / 3
20/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Солени мъфини с царевично брашно - комбинирайте с айрян или бира, но задължително с добро настроение и усмивки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 150 мл
  • брашно - 1 ч.ч
  • царевично брашно - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 2 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 с.л
  • кашкавал - 1 ч.ч настърган
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме бяло пшенично брашно, царевично брашно и бакпулвера. Предварително си пресяваме брашната. Разбъркваме ги с лъжица.

В друга купа слагаме яйцата и ги разбиваме. После добавяме сол, захар, олиото, прясното мляко и киселото мляко. Разбъркваме всичко много добре.

Постепенно прибавяме двата вида брашно с бакпулвера. Разбъркваме до хомогенна смес. Намазваме форми за мъфини с олио и ги набрашняваме отделно и с брашно.

Пълним мъфините със сместа малко повече от 2/3. Настъргваме с ренде кашкавала и поръсваме върху всяка мъфина равно по количество. Накрая поръсваме и със сусам.

По оригинална рецепта е с босилек. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна докато станат готови. Хапваме с айран. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: