Начин на приготвяне
В купа слагаме бяло пшенично брашно, царевично брашно и бакпулвера. Предварително си пресяваме брашната. Разбъркваме ги с лъжица.
В друга купа слагаме яйцата и ги разбиваме. После добавяме сол, захар, олиото, прясното мляко и киселото мляко. Разбъркваме всичко много добре.
Постепенно прибавяме двата вида брашно с бакпулвера. Разбъркваме до хомогенна смес. Намазваме форми за мъфини с олио и ги набрашняваме отделно и с брашно.
Пълним мъфините със сместа малко повече от 2/3. Настъргваме с ренде кашкавала и поръсваме върху всяка мъфина равно по количество. Накрая поръсваме и със сусам.
По оригинална рецепта е с босилек. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна докато станат готови. Хапваме с айран. Да ви е сладко!