Начин на приготвяне
Съставките за блата се изсипват в блендер/пасатор и се бъркат до получаване на гладка смес.
Изсипваме в тавичка с хартия за печене и печем до готовност в предварително загрята фурна на 160 градуса. Вадим от фурната и оставяме настрана докато се охлади напълно.
Съставките за глазурата изсипваме в купа (може да добавите и 2-3 блокчета шоколад за повече плътност), сложена в тенджера с вряща вода (на водна баня) докато се стопи и стане хомогенна смес.
Може да добавите още мляко, ако сместа ви е прекалено гъста. Разрежете сладкиша и залейте с глазурата.
Щом тя стегне, шоколадовият сладкиш е готов за поднасяне.
Шоколадовият сладкиш с ябълки и глазура е готов.