Начин на приготвяне
Смесете в купа нарязани и почистени фурми и захаросания джинджифил, нарязан на ситни парченца, и ги залейте с врящата вода. Оставете настрана да се поохлади за 10 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете форма или тавичка за печене. Разбийте маслото и захарта до получаване на пухкав и гладък крем. След това добавете яйцето и доразбийте добре.
В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, джинджифила на прах. Към водата с фурмите и захаросания джинджифил разбъркайте ванилията и содата.
Към маслената смес добавете на няколко пъти при непрекъснато разбиване брашняната, а накрая объркайте добре с ароматизираната вода и накиснатите в нея фурми и джинджифил.
Сипете сместа в подготвената тава и пухнете да се пече за половин час или докато клечката за зъби не започне да излиза суха. Отгоре направете украса по избор върху охладената торта.
Отлично върви с карамелизирани банани и бита сметана.
Арабската торта е готова.
Коментари