Домашен петел със зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
20/03/2017
"Страхотен вкус, който ще постигнете само с домашно отгледано пиле и нашата изпитана рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 975
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото на домашните петли е с тъмно червено и жилаво (мускулесто) месо и има нужда от предварителна топлинна обработка.

Нарежете почистения и измит много добре петел на големи порции. Подредете в тенджера порциите, налейте 2 пръста вода над месото, посолете и прибавете зеленчуковата подправка.

Поставете на силен огън да заври, но преди да е заврял отпенвайте образувалата се пяна, след като заври намалете огъня и оставете да поври за 1 час.

През това време обелете и нарежете зеленчука, картофите на едри резени, лука на едри полумесеци, морковите на едри филийки, посолете ги, поръсете с половината с.л. розмарин и разбъркайте добре да се овкусят.

Намажете дъното и стените на голяма тава с капак с половината част от маслото. Прибавете нарязания зеленчук и разпределете равномерно на дъното на тавата. Подредете порциите месо в тях, намажете ги с останалото масло и поръсете с останалия розмарин и черен пипер.

Обелете арпаджика и чесъна, поставете ги цели хаотично. Налейте половин чаша прецеден бульон от варенето на петела, затворете капака на тавата и я поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса, печете около 1 час.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар