Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Домашен петел с кисело зеле

Домашен петел с кисело зеле

Домашен петел с кисело зеле
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Да приготвиш пиле със зеле е класика, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашен петел с кисело зеле. А за разкош прибавете и ориз"

Необходими Продукти

  • домашен петел - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • люта чушка - сушена
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се измива и раздробява на порции.

В тенджера с повече олио се запържват отделните парчета месо.

Киселото зеле нарязвате на средно едро и слагате при месото, като добавяте една лъжица червен пипер.

Доливате с вода и оставяте на тих огън да ври, като капакът е захлупен или леко притворен, за да не извира водата, защото петелът е с по-стегнато месо и трябва да се свари хубаво на бавен огън.

Когато пробвате и месото се къса, добавяте измития ориз и по желание - сушена червена люта чушка.

Когато се свари оризът, изключвате и имате една вкусна манджа с домашен петел.

Домашният петел с кисело зеле е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: