Начин на приготвяне
Копривата се почиства и измива много добре, след което се попарва за кратко в тенджера с вода. Оставя се да заври, като се добавя зеленчуковата пикантина.
Копривата се отцежда и се накълцва на ситно.
В дълбок тиган с незалепващо покритие, леко се задушават в зехтина, ситно нарязания лук и чесъна, предварително смлян.
След като омекнат, се добавя кравето масло. Като се разтопи се добавя брашното, за да се запържи.
Добавя се червеният пипер, след което се разрежда с бульона, в който е вряла копривата (около литър).
Добавя се накълцаната коприва и се оставя малко да поври. Посолява се.
Накрая се добавят предварително разбитите яйца при непрекъснато бъркане. Оставя се да поври още 5 минути.
По желание кашата се сервира с натрошено сирене и орехови ядки.
Любимата каша от коприва е готова.