Пълнено гергьовско агне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
19/04/2012
"Традицията повелява на Гергьовден да се яде агънце - крехко, ароматно и изпечено в пещ, а знаете ни какви сме традиционалисти "
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 620
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнено Агне

Начин на приготвяне

Добре почистете агнето и го посолете равномерно. Дреболийките попарете във вряща подсолена вода и ги накълцайте на ситно.

Почистете и измийте булгура, след което го сложете да се задушава в сгорещеното масло, доливайки вода. Посолете на вкус, снемете от котлона и разбъркайте с дреболийките и накълцаните магданоз и джоджен.

Напълнете агнето с плънката и го зашийте. Разбийте яйцето с червен пипер и намажете цялото агне, а след това и с маста. Покрийте го с булото и го преместете с намазнена тава.

Направете тесто от брашното с малко вода и сол. разточете го на кора. Сложете като решетка няколко лозови клонки върху агнето и покрийте плътно с тестото.

Сложете Пълнено гергьовско агне да се изпече в затворена и гореща пещ.

Агнето се пече в плътно затворена пещ.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 7
4 7
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар