Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Бисквитена торта с шоколадов мус

Бисквитена торта с шоколадов мус

Бисквитена торта с шоколадов мус
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 12с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18
"Страхотен десерт, който се приготвя само за 10 минути. Хапвайте и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г
  • масло - 120 г
  • шоколад - 250 г (черен или млечен)
  • течна сметана - 400 мл (сладкарска)
  • пудра захар - 3 с.л.
  • желатин - 5 г
  • лешници - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете или намачкайте бисквитите. Разтопете маслото и в купа го объркайте с бисквитите.

Сложете сместа във форма за торта и я притиснете с пръсти. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня.

Разбийте сметаната, като постепенно добавяте пудрата захар. Към охладения шоколад добавете сметаната на три пъти, като разбърквате с шпатула. Пригответе желатина по указание на опаковката.

Прибавете го към получения крем и разбъркайте. Изсипете сместа върху бисквитения блат и сложете тортата в хладилник поне за 4 часа.

Щом тортата вече е стегнала минете с нож по вътрешната страна на стените и освободете от ринга. Аз за украса на шоколадовата торта начупих няколко лешника.

Бисквитената торта с шоколадов мус е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
524
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Ангелова Андреева
Румяна Ангелова Андреева
Страхотно изглежда. При първа възможност ще я приготвя и пробвам.
06.02.2019 23:29
Биляна Владова
Биляна Владова
страхотно изглежда. мисля, че и вкусът и ще бъде толкова страхотен
18.03.2018 17:26