Начин на приготвяне
Смелете или намачкайте бисквитите. Разтопете маслото и в купа го объркайте с бисквитите.
Сложете сместа във форма за торта и я притиснете с пръсти. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня.
Разбийте сметаната, като постепенно добавяте пудрата захар. Към охладения шоколад добавете сметаната на три пъти, като разбърквате с шпатула. Пригответе желатина по указание на опаковката.
Прибавете го към получения крем и разбъркайте. Изсипете сместа върху бисквитения блат и сложете тортата в хладилник поне за 4 часа.
Щом тортата вече е стегнала минете с нож по вътрешната страна на стените и освободете от ринга. Аз за украса на шоколадовата торта начупих няколко лешника.
Бисквитената торта с шоколадов мус е страхотна.
Коментари