Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Топла нахутена супа

Топла нахутена супа

gerganagergana
Новак
169227
Топла нахутена супа
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотна постна супа, която сгрява душата"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 буркан (540 г)
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • домати - 350 г на кубчета
  • червен пипер
  • сол
  • подправки - по вкус
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кромида и морковите на по-ситно и ги задушаваме в олиото. След това слагаме ситно нарязания чесън и червения пипер и запържваме за малко.

Слагаме водата и изчакваме да заври . Варим до готовност на лука и морковите, след това слагаме нахута и оставяме да поври още 15 - 20 минути, прибавяме подправките и леко намачканите домати.

По желание може да сгъстим супата с малко брашно разтворено във вода.

И за тези, които не обичат постни супи - може да нарежете малко бекон на кубчета и да го запържите на сух тиган.

След като сипете супата в чинии може да поръсите с бекона.

Топлата нахутена супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: