Начин на приготвяне
В тенджера налейте вода и изчакайте да заври. Обелените и нарязани на дребно картофи пуснете в тенджерата с вряща вода, добавете малко сол и зехтин.
Обеленото цвекло нарежете и леко запечете във фурна, наръсено с малко балсамов оцет и зехтин.
В отделна тавичка запечете обелените и нарязани на кръгчета моркови и кромидия лук, обелен и нарязан на едри шайби. Поръсете с малко зехтин преди печене.
Когато картофите се сварят, прибавете запечените зеленчуци и най-накрая - ситно нарязаното сварено яйце.
Подправете зеленчуковата супа на вкус със сол и черен пипер.
Поднесете в купички за сервиране топла, гарнирайте със ситно нарязани листа от целина.
Топлата цвеклова супа е готова.