Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини пици»Мини пици маргаритки

Мини пици маргаритки

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Мини пици маргаритки
Снимка: Даниела Русева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"В сърцето и в чинията ви винаги ще се намери място за тези мини пици маргаритки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3.5 ч.ч.
  • вода - 1 чаша топла
  • яйца - 1 цяло + 1 белтък
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • брашно - още малко за оформяне
  • за гарниране
  • шунка - 200 г
  • домати - 1 бр
  • чушки - 1 бр.
  • крема сирене - 125 г
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата, която използвам, е с вместимост 220 мл.

Пресейте брашното и в кладенче от него сипете всички продукти и замесете меко тесто. Разделете тестото на 16 парчета.

От тях оформете топчета с големина на яйце. Поставете ги в набрашнена тава, покрийте с кърпа и ги оставете да престоят половин час.

Поставете всички топчета върху хартия за готвене, леко намазана с краве масло, застлана в тавата. Върху хартията оформете като цвете всяко топче. Работи се с помощта на брашно.

Поръсете леко с брашно топчето и притиснете като питка.

Отгоре поставете чаша със столче. Срежете тестото по периферията около столчето на чашата, като с острието на ножа направите 12 прореза. Всички листенца притиснете с пръст.

Получените листенца прищипете по двойки и така ще получите шест листенца за цветето.

Отстранете чашата, а в средата на всяко образувало се цвете поставете по една лъжица шунка, нарязана на кубчета, отгоре по едно кръгче от пипера, по две не големи и тънки резенчета домат и по резенче крема сирене. Накрая поръсете с настърган кашкавал.

Намажете листенцата на маргаритките с разбит жълтък. Вече приготвените мини пици с форма на цвете, изпечете на 200 градуса в загрята фурна, докато порозовеят.

Мини пиците маргаритки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: