Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Пролетна зелена яхния с телешко сърце

Пролетна зелена яхния с телешко сърце

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Пролетна зелена яхния с телешко сърце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Пролетта идва със свежи зелении, а ние знаем как да приготвим най-вкусната пролетна яхния"

Необходими Продукти

  • телешко сърце - 1 бр ( 900 г - 1 кг)
  • спанак - 500 г
  • домати - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото сърце се нарязва на парченца. Тъй като телешките карантии се варят по-трудно е препоръчително да го сварите в тенджера под налягане. По този начин изисква около час, за да се свари.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Почистен, измит и нарязан се добавя и спанакът и задушаваме при лука за кратко.

Доматите се нарязват на малки кубчета или се настъргват. Добавяме заедно с подправките и изчакваме да изврат.

Прибавяме сърцето с част от бульона и чукваме яйцата, без да бъркаме, за да се пошират.

След 5 минути яхнията е готова за сервиране и консумация.

Пролетната зелена яхния с телешко сърце е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: