Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Пролетна яхния с лапад и телешко

Пролетна яхния с лапад и телешко

Пролетна яхния с лапад и телешко
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Лапад и телешко - очаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г (може и замразен)
  • пресен лук - 2 връзки
  • телешко месо - 500 г
  • олио - 20 - 30 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
  • черен чипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки телешкото месо и го сварете. Аз ползвах консервирано месо и не ми се наложи да го варя предварително.

Измийте и нарежете лапада и пресния лук.

В тенджера сложете олиото, нарязаните лук и лапад. Задушете зеленчуците за кратко с малко вода.

Когато водата се изпари, добавете брашното, червения пипер, джоджена, черния пипер и сол на вкус. Разбъркайте.

Налейте три чаши топла вода и оставете на бавен огън да къкри за около 20 минути.

Накрая прибавете телешкото месо и гответе още 20 минути.

Поръсете с пресен магданоз и яхнията е готова за сервиране.

Пролетната яхния с лапад и телешко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само добавих един морков. Получи си се уникално!
04.03.2022 21:41
2