Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Крокети»Пържени рибни топчета

Пържени рибни топчета

АнтоанетаАнтоанета
Новак
149333104
Пържени рибни топчета
Снимка: Антоанета
1 / 3
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Уникални рибени топчета, с които отсега си знаем, че няма да ни стигне бирата"

Необходими Продукти

  • риба хек - 3 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 1 голяма филия стар
  • галета - 50 г
  • черен пипер
  • чубрица - 2 щипки
  • сол
  • магданоз
  • копър
  • За пържене
  • олио
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме почистената риба във вряща подсолена вода за около 5 минути.

Изваждаме и я обезкостяваме добре. Начупваме я на дребни трохи и добавяме ситно нарязания пресен лук, трохите хляб, галетата, пресованата скилидка чесън и другите подправки.

Разбъркваме добре. Сместа става лепкава, така че да се оформят топчета.

Овалваме ги в галета, а може и в готовите панировки за риба.

В малък дълбок съд слагаме олио, повечко за да може да се покрият до половината при пърженето.

Изваждаме крокетите върху кухненска хартия.

Пържените рибни топчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: