Печени охлюви

Печени охлюви

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
20/04/2012
"Семпло и елегантно, и вкусно, до съвършенство"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 238
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • охлюви - 300 - 400 г почистено месо от черупките
  • масло - около 60 - 70 г
  • чесън - няколко скилидки
  • червен пипер - сладък и лют на вкус
  • черен пипер
  • салвия - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистеното месо от охлювите сложете да се свари в тенджера под налягане. Извадете и оставете да се охладят.

Маслото разтопете и смесете хубаво с всички подравки и чесъна. Сипете охлювите в тава и полейте с ароматното масло. Посипете галета и объркайте.

Пъхнете тавата в силно загряна фурна да се изпекат охлювите до приятен загар.

Рейтинг

5 6
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
25.04.2016 23:31
Сега им е времето. Трябва да събера и сготвя и аз.
0
0
Костов
Костов
05.06.2013 21:04
...всичко добре, но колко време се варят охлювите в тенджерата под налягане?
2
0