Печени охлюви

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
20/04/2012
"Семпло и елегантно, и вкусно, до съвършенство "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 696
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • охлюви - 300 - 400 г почистено месо от черупките
  • масло - около 60 - 70 г
  • чесън - няколко скилидки
  • червен пипер - сладък и лют на вкус
  • черен пипер
  • салвия - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Предварително почистеното месо от охлювите сложете да се свари в тенджера под налягане. Извадете и оставете да се охладят.

Маслото разтопете и смесете хубаво с всички подравки и чесъна. Сипете охлювите в тава и полейте с ароматното масло. Посипете галета и объркайте.

Пъхнете тавата в силно загряна фурна да се изпекат охлювите до приятен загар.

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 6
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
25.04.2016 23:31
Сега им е времето. Трябва да събера и сготвя и аз.
0
0
Костов
Костов
05.06.2013 21:04
...всичко добре, но колко време се варят охлювите в тенджерата под налягане?
2
0