Корекомки с какаова захар

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Корекомки с какаова захар
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
50
"Любимите сладки от детството - в нов и толкова вкусен вариант"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • краве масло - 250 г
  • крема сирене - 250 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • за поръсване
  • какао - 1 ч.л.
  • захар - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете маслото, което трябва да е престояло на стайна температура, както и крема сиренето.

Събирайте брашното, като втривате с пръсти в маслото и сиренето, а после замесете меко и гладко тесто.

Разделете го на четири части. Върху плота поръсете 2-3 щипки захар, сложете едното топче и го разточете по възможност на правоъгълен лист с дебелина 3-4 мм върху поръсената захар.

Смесете в купичка 1 ч.л. какао с 5-6 с.л. кристална захар. По разточения лист поръсете леко с какаова захар. Навийте листа на руло и го нарежете на шайби по 1 см широки.

От едно руло се получават около 15 бр.

Всяко кръгче оваляйте в друга купичка с чиста кристална захар. Опитах да ги направя във форма на сърчица. С дървено шишче притиснете от края към средата, а срещуположно с пръсти прищипете, за да се получи форма на сърце.

Не ви ли се занимава с това, просто ги оставете завити кръгли бисквити.

Подредете сладките върху хартия на печене на малко разстояние. Печете на 200 градуса в загрята фурна за 10-12 минути, докато леко порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: