Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете маслото, което трябва да е престояло на стайна температура, както и крема сиренето.
Събирайте брашното, като втривате с пръсти в маслото и сиренето, а после замесете меко и гладко тесто.
Разделете го на четири части. Върху плота поръсете 2-3 щипки захар, сложете едното топче и го разточете по възможност на правоъгълен лист с дебелина 3-4 мм върху поръсената захар.
Смесете в купичка 1 ч.л. какао с 5-6 с.л. кристална захар. По разточения лист поръсете леко с какаова захар. Навийте листа на руло и го нарежете на шайби по 1 см широки.
От едно руло се получават около 15 бр.
Всяко кръгче оваляйте в друга купичка с чиста кристална захар. Опитах да ги направя във форма на сърчица. С дървено шишче притиснете от края към средата, а срещуположно с пръсти прищипете, за да се получи форма на сърце.
Не ви ли се занимава с това, просто ги оставете завити кръгли бисквити.
Подредете сладките върху хартия на печене на малко разстояние. Печете на 200 градуса в загрята фурна за 10-12 минути, докато леко порозовеят.