Ирландски хляб със сода

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
9k
17
27/03/2017
"Най-бързият и лесен хляб с артистичен вид и плътна хрупкава коричка"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 197
  • Преглеждания за месеца580
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете солта и содата и разбъркайте. Оформете кладенче и добавете киселото мляко, с вилица започнете да бъркате до получаването на грубо тесто.

Поставете тестото върху набрашнен плот и доомесете за кратко, колкото да го съберете на топка.

Поставете оформената топка тесто върху постлана тава с хартия за печене, с остър нож направете върху него диагонални леки разрези.

Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Извадете от фурната изпечения хляб и охладете върху решетка, преди да го разрежете.

Най-бързият и лесен хляб с артистичен вид и плътна хрупкава коричка.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесна рецепта, хляба се получи много мек и с вкусна коричка. Ще добавя, да не се прекалява с брашното само колкото пише толкова , ако се сложи повече ще е много твърд хляба. Аз поръсих с малко брашно преди нарезите , за да изпъкнат по време на печенето. И още , не съм правила цялата доза,разделих си продуктите.
5
0